top of page

Patsiendi kogemus MM Kliinikus

Updated: Apr 6, 2022

Kaja usaldas paar aastat tagasi oma välimuse kohendamise MM Kliiniku töötajate kätesse ega kahetse seda põrmugi. Mida ta koges ja asjast arvab?

Mõistagi ei peaks ei teised ega veel vähem me ise tegema välimuse järgi põhjapanevaid järeldusi selle kohta, kes me oleme. Aga fakt on see, et nii teised kui ka me ise seda ikkagi teeme.

Ma olen temperamentne ja sportlik naine ning mingil hetkel tundus mulle, et need väsinud ja elunäinud silmad mu näos ei peegelda enam mu olemust. Kuna olen kõigis eluvaldkondades pigem lahendusele orienteeritud, siis tegin kiire uurimistöö internetis, kust vaatasid vastu plastikakirurgia abiga saavutatud suurepärased tulemused.

Selgus, et ülalaugude korrigeerimine ei ole mingi uudne ega kuigi raske ega riskantne operatsioon, tegu on laialt levinud meetodiga näost aastate kaotamiseks. Ka on operatsioon võrreldes aastatepikkuse investeeringuga kallitesse mittekirurgilistesse meetoditesse kordades odavam ja tulemus kohene. Mõeldud-tehtud.

Lugesin mõne plastikakirurgi kohta netist ja sattusin tuttavale nimele – MM Kliinik ja Mare Malva, kellega koos olin lapsepõlves korvpallitreeningutel kõvasti higi valanud. Igipositiivne, naeratav ja kindlameelne Mare. Aastaid Soomes ja nüüd ka Eestis edukalt praktiseerinud plastikakirurg. Sellega oligi valik tehtud.

Kohtusin Marega konsultatsiooniks, ta hajutas hetkega kõik mu kõhklused. Mare (minuvanune, aga ühegi kortsuta) hindas mu silmade olukorda ja teatas, et jah, neid saab ikka palju paremaks teha. Mina tehnilisi üksikasju väga teada ei tahtnud, sest olgem ausad – mõte silmalaugudest nahariba väljalõikamisest on hoolimata kogu usaldusest ikka kergelt õudne.

Operatsioon laabus nii libedalt, et tekitas veidra uskumatusetunde. Et veedan tunnikese rõõmsalt lobiseva Mare seltsis pikali opilaual, kohalik tuimestus ja ei mingit valu. Aga veidi õudne oli ikka. Ja valmis ta oligi ning järgnes kojuminek.

Nädalakese nägin üsna jube välja – kontorisse tööle poleks kindlasti minna tahtnud. Nädala pärast ei saanud kaugemalt vaadates arugi, et midagi valesti oleks, kümne päeva möödudes oli veel ainult lähivaatlusel veidi sinikaid näha.

Aga silmad olid 15 aastat nooremad! Minu operatsioonist on möödas kaks aastat ja ma olen tulemusega 100% rahul.

Kas ma elus veel plastikakirurgi poole pöörduks? Kindlasti. 21. sajandil elamisel on hulk miinuseid, aga plusse on vist ikka rohkem. Miks ei peaks neid siis kasutama?

Mare Malva kõigile „jah” ei ütle. Paar minu soovitatud tuttavat on Mare tagasi saatnud, sest tema hinnangul ei oleks operatsioon kliendile täielikku rahulolu garanteerinud. Minu arvates peegeldab see kirurgi professionaalsust ja usaldusväärsust.

Comments


bottom of page